avatar_Аdmin

Потрошувачка на гориво

Started by Аdmin, Dec 12, 2020, 05:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Аdmin

Dec 12, 2020, 05:39 PM Last Edit: Dec 12, 2020, 10:31 PM by Аdmin
Изминатиов период започнав да водам евиденција околу потрошувачката на гориво. Мојот Scenic 2 е од 2007 година со 1.9 dCi мотор, 96kw односно 131hp (линк доле во потпис).

 (okay) просечна потрошувачката - 6,41 l/100km.
 (okay) просечни трошоци за гориво - 6,70€/100km

Ја користам апликацијата на [Spritmonitor] за полесно следење на потрошувачката, а подоле има и слики како се трошело горивото. Доколку имате предлози или искуства со некоја друга апликација слободно споделете ќе ја пробам и неа. Слободно и вие споделете искуства со вашата потрошувачка на вашето возило.

Линк од апликацијата на мојот профил  (f) https://www.spritmonitor.de/en/detail/1200122.html
Линк од google.play.store  (f) https://play.google.com/store/apps/details?id=de.spritmonitor.smapp_mp&hl=en
Линк од apple.app.store  (f) https://apps.apple.com/us/app/spritmonitor/id616137163?mt=8&uo=4🡱 🡳