• Welcome to Renault Club - Macedonia. Please login or sign up.

Пластичен мерач за уље

Started by ivan-mkd, Jul 07, 2020, 02:27 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ivan-mkd

Здраво дечки. Имам проблем со мерачот за уље, ми се скрши на пола и едната половина остана внатре заглавена. Некој искуство со тоа како да се извади...

Аdmin

Jul 07, 2020, 04:50 PM #1 Last Edit: Jul 07, 2020, 05:01 PM by Аdmin
На пола или само рачката ти остана во рака?
Ако е само рачката, на механичар со притисок преку друга цевка може да го извади остатокот.

ivan-mkd

На пола се скрши, другата половина е внатре во цевката

Аdmin

Jul 08, 2020, 04:22 PM #3 Last Edit: Jul 08, 2020, 04:25 PM by Аdmin
Во тој случај ќе мораш во сервис да го решиш ова.
Ако беше метална прачката има шанси со магнет да ја извадат, но пошто е пластична не знам како... ќе мора сервисот да каже.

Аdmin

I што направи? Дали го реши проблемот?

viktor dimitrov

Што ќе ти е да ја вадиш, ич да не и се секираш беља неможе да направи а на шалт таблата сигурно ти го покажува нивото на уље

ivan-mkd

Da da si go sledam na bord nivoto na ulje, a so toa ne go resiv padnato e parceto vo karter pa koga kje pravam servis kje go otvorat i karterot barem taka mislam da napravam a se nemam konsultirano so mehanicar :D

Аdmin

Не знам како поминуваш до сега со парчето паднато доле, затоа јави се прашај некој механичар барем на телефон да знаеш дали е проблем или не? Нема потреба да ја гледа мајстор, ќе те разбере и по телефон и ќе знаеш што да правиш.

viktor dimitrov

парчето доле неможе да направи проблем, терај без гајле шипка не ти треба

🡱 🡳