Mar 06, 2021, 12:22 AM

News:

Follow us:


RENAULT R19 1.9dT

Started by viktor dimitrov, May 31, 2020, 05:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

viktor dimitrov

May 31, 2020, 05:54 PM Last Edit: May 31, 2020, 06:06 PM by admin Reason: Корекција на линк за прикажување на сликата.

RENAULT R19 1.9dT 90hp
Овој автомобил го имав од 2001 до 2018 година.
Донесен е со возење од Германија
од опрема имаше
-централно со далечинско
-серво волан
-airbag само 1 на воланот
абс кочници, клима немаше
Кога го увезев имаше 144 000км изминато прилично зачуван автомобил, вожња мека и удобна, седишта меки и удобни.
Уште тогаш имаше проблем малку со менувачот што не ми сметаше, ствараше некој звук на 80km/h и од 100 до 120km/h, така го возевме некаде до 450 000км и заглави. го заменив со половен и немаше гајле.
Освен овој друг сериозен дефект немаше.
за ова рено можам слободно да кажам дека има неуништив мотор. Прилично многу патувам и во мк и во странство така да ова рено кај мене дојде до километража од 680000км, и на крај му откажа бош пумпата, така го продадов расипано, инаку сеуште се вози во Делчево

Аdmin

Стари легендарни коли... башка долго време си го возел, цели 17 години.
Не се малку... браво! ;)

viktor dimitrov

додека има душа во неа кола не се продава кај мене  ;D

viktor dimitrov


🡱 🡳